IL - för Sveriges idrottslärare

Om du arbetar som idrottslärare och vill vara "up to date", ha ett bra kontaktnät och träffa trevliga kolleger, ska du bli medlem hos SL och IL!

För mer info, klicka på fliken "Bli medlem".

Förutom grupperna "Idrottslärare" och "Sveriges Idrottslärare" på Facebook, finns även "Svenska Idrottslärarföreningen" där! 

Om du vill ha trygghet i ditt yrke, få hjälp när det behövs och ha rätt lön, ska du bli medlem hos oss!

Bli medlem i Sveriges Lärare

Stipendium

Adolf Rosins fond

Ansökan, med blanketten, skickas till Helen Hedblom senast 15 december varje år och man söker för kommande kalenderår. Under nästkommande februari månad meddelas de sökande om de får ett stipendie. 
Krav: utbildad lärare i ämnet Idrott och Hälsa samt medlem hos Sveriges Lärare och Svenska Idrottslärarföreningen. En artikel till vår tidning Idrott & hälsa ska skrivas efter att stipendiet har används.

Årets Idrottslärare

Varje år delar vi ut priset "Årets Idrottslärare" till den läraren som enligt nomineringen är en inspiration till både elever och kolleger. Om ni har en sådan kollega, glöm inte att nominera innan den 30 augusti! Maila Helen Hedblom nomineringen som även innehåller en motivering.
Krav: utbildad och legitimerad lärare i ämnet Idrott och Hälsa samt medlem hos Sveriges Lärare och Svenska Idrottslärarföreningen.

Svenska Idrottslärarföreningen har funnits sedan 1884. 

Föreningens mål är att arbeta för välutbildade lärare i ämnet Idrott och Hälsa i varje årskurs, att elever ska ha Idrott och Hälsa lektioner varje dag samt att lärarutbildningen ska utbilda lärare för alla stadier.

Copyright 1884 Svenska Idrottslärarföreningen

Kontakt: ordförande Jennie Nobelius

info(at)idrottslararna.se

070-2523500

Vår medlemstidning heter 

"Idrott & hälsa"

Mer information hittar du under fliken "Tidningen" i menyn överst.